Geschiedenis

95 jaar geschiedenis5

Al 95 jaar bestaat onze bezorgservice! Om precies te zijn vanaf 11 april 1926. Het Westland van toen zag er heel anders uit als nu. Een stuk rustiger qua verkeer maar er werd hard gewerkt. 

Toen nog vooral door de mannen buitenshuis en de vrouwen werkten hard binnenshuis. Zo ook Opa Jan van den Ende. Geboren 12 maart 1901. Zoon van bode van den Ende. Als 25 jarige startte hij met het rondbrengen van zuivel. 

Vanaf het ouderlijk huis aan de Kleine Woerdlaan vertrok hij met een handkar vol verse melk, boter en eieren door de straten van Naaldwijk, naar zijn klanten. ’s Avonds hielp zijn moeder met het schoonmaken van de melkkannen.

Een aantal jaar later, in 1929, kan hij het zich permitteren om een huis met winkel te laten bouwen aan de Verburchlaan. In de winkel kwam oma Roelie te staan. Dochter van Fam. Steenbergen, die een melksalon runde in de Prins Hendrikstraat in Naaldwijk. 

De zuivelhandel was haar dus niet vreemd! Samen werkten zij hard om alle klanten van alle verse producten zoals, melk, eieren, boter, yoghurt, karnemelk en gortepap te voorzien.

Ze kregen 10 kinderen, 6 jongens en 4 meisjes. Ook zij hielpen al vroeg mee.

Toen